maandag 16 februari 2015

Het sprookje " Pinokkio" en Carnaval!

Wat een super leuk sprookje om uit te werken in de 2de kleuterklas! Het is een sprookje met heel wat waarden die de kleuters zelf hebben ontdekt! " iemand leren vertrouwen", " nooit met vreemdelingen mee gaan"," Leren luisteren ", " probeer niet te liegen" ," elkaar leren helpen"!

Iedere dag werd er een stukje verteld over het sprookje d.m.v het boek, het bekijken van losse stukjes van de video of verteltekenen! Kleuters waren echt geboeid!
Het grootste knutselwerk was ons kostuum bestempelen, een hoedje knutselen en een lange neus beschilderen! ( Fijn dat er zoveel mensen ons kwamen bewonderen in de carnavalstoet!)
De winkel in de klas werd omgetoverd in een theaterhoek. Ik had een tafelpoppenspel gehuurd bij de stadsbibliotheek met handpoppen. De kleuters konden  de poppen zelf hanteren! Hun fantasiewereld werd geprikkeld door de poppen te laten praten. Dit was een groot succes. Zo werd het theater van Stromboli nagebootst in de theaterhoek!!!!!

De laatste week voor de krokusvakantie hadden we het ook over " carnaval" . De woordenschat werd verrijkt door nieuwe woorden te gebruiken zoals: serpentines, confetti, maskers, verkleedkleren.
De kleuters kregen ook de kans om zich ook te verkleden in de verkleedhoek. Daar werden wel enkele afspraken gemaakt! Want het gebeurde af en toe dat ik dit hoekje mocht sluiten doordat sommigen wild werden en ruzie maakten!
Maar gelukkig werd het  carnavalsfeest op school een groot succes! Onze zelf gemaakte kostuums mochten gezien worden: het was mooi en kleurrijk!!!!! en de kleuters waren  eerst wat stil en onwennig, door zoveel toeschouwers te zien! We werden heel lief onthaald door de bewoners in het venster!We kregen er lekkere snoepjes. De bewoners waren blij om ons te zien!

Het was weer eens een mooi geslaagd carnavalfeest!

Ik wens iedereen hier een fijne krokusvakantie toe!

Pas op: op maandag 23 februari 2015 is er geen school! Er is een pedagogische studiedag!

































Geen opmerkingen:

Een reactie posten