donderdag 12 november 2020

Thema: " De mooiste vis uit de zee. Een nieuw vriendje in de klas: " Blub de vis!"

 Bij de aankondiging van een nieuw thema maakten we kennis met een nieuw vriendje!

We hielden een waarneming van een goudvis en we mochten zelf een naam bedenken voor ons nieuw klasgenootje: ..........het werd BLUBJE.......

 Er zijn heel wat mooie verhalen te vinden rond visjes met mooie waarden.

° De mooiste vis van de zee ( de 4 windstreken, vertaald door Nannie kuiper). Regenboog is de mooiste vis in de zee. Maar hij is trots en ijdel en heeft daardoor geen enkel vriendje. We stonden er even bij stil en ontdekten dar regenboog pas echt gelukkig werd als hij zijn glitterschubben deelt met andere visjes! 

° De mooiste vis van de zee sluit vrede  sloot daar heel mooi bij aan.

Bij de computerhoek: we ontdekten het verhaal van klein wit visje is blij. De kleuters kunnen er ook spelletjes spelen met de muis. ( memory, telspelletjes, geluidenspelletjes, schilderen met de muis...)Heel wat kleuters krijgen interesse en worden rijp om leuke spelletjes zelfstandig te spelen en te ontdekken.

Een leuke en belangrijke activiteit was de schrijfdans uit een prachtige handmap van Krullebolle. Hier kunnen de kleuters oefenen om een juiste schrijfhouding te nemen. Zo konden kleuters op het geluid van een aangebracht versje ( weet je, weet je ...wat het is....) een grote vis op de juiste manier weergeven, in de lucht en daarna op papier.

Bij de wiskundige initiatie leerden we tellen en verzamelingen maken met zelfgemaakte visjes uit speeldeeg. Super leuk!!! Tellen met concreet materiaal.

Bij de manuele vaardigheden staat ons knutselwerk in de kijker!!!! zelf bereiden van brooddeeg. ( Heel leuk om dit even te maken tijdens een regenachtige dag!)

receptje: 3 kopjes bloem, 1 kopje zout en 1 kopje water mengen met de keukenmachine of zelf maken op de ouderwetse manier zoals in de klas.....De kleuters konden vrij experimenteren. Iedereen was super enthousiast. Het deeg is ook zachter dan plasticine. De figuurtjes kunnen nadien gebakken worden in de over aan 180° , een 20à 25 min.

Wij zijn trots op het resultaat!!! ( de visjes blijven nog een tijdje in de klas hangen.....het decoreert ons klasje heel mooi!) Ook het schilderwerkje was leuk!!!!!!! Schilderen op belletjesplastiek en afdrukkingen maken.
















































Geen opmerkingen:

Een reactie posten