woensdag 28 maart 2018

Pasen: niet alle eitjes eet ik op!

Dit thema is altijd leuk om uit te voeren met de kleuters.
We staan even stil bij allerlei soorten eieren.....En weet je.....er bestaan er een hele verzameling!
Eieren dat we mogen opeten , maar ook eieren dat we helemaal niet mogen aanraken!
We hielden een kringgesprek....we namen heel veel eieren waar. Wat moesten de kleuters kijken naar het ei van een struisvogel. Zo groot ......en is de binnenkant echt lekker?????

In de klas werd de winkel omgetoverd in een paaswinkel. De kleuters konden er vrij spelen en zich volledig in hun fantasiewereld laten inleven.....even de paashaas spelen....eieren sorteren, tellen en verkopen.....Super leuk!
Ons paasmandje is heel mooi geworden en van iedere kleuter is het verschillend en uniek!
Er waren verschillende technieken: schilderen, stempelen, prikken en kleven. Ook wat voorbereidend schrijven kwam aan bod: met een fijn penseel grassprietjes schilderen, van beneden naar boven, van links naar rechts.
Tijdens het thema konden de kleuters verschillende opdrachten leren uitvoeren. We staan er al even bij stil: " Hebben we de opdracht begrepen?" " Kunnen we de opdracht juist uitvoeren?"

Alle werkjes kan je bewonderen in hun werkboekje.
Een hele leuke activiteit was ook de waarneming van verschillende kippeneieren. Hoe worden ze klaar gemaakt. Ik had vrij veel succes.....want er werd heel veel geproefd.
Zo bereiden we hard gekookte eieren , spiegeleieren en een roerei klaar.....

Ook de laatste week voor Pasen was heel belangrijk voor de geloofsmomentjes.
Het is de Goede Week. Iedere dag werd er een stukje van het Bijbelverhaal verteld en visueel ondersteund met mooie bijbelplaten: Palmzondag, witte donderdag: het laatste avondmaal en Goede Vrijdag als Jezus sterft .....en Pasen zelf: de verrijzenis.

Geniet van de sfeerbeelden.
Ik wens jullie hier allemaal een vreugdevol Paasfeest, veel gezelligheid met elkaar, enkele deugddoende eerste zonnestralen en een mooie vakantie.

vele groetjes
Juf. Nathalie















Geen opmerkingen:

Een reactie posten