zondag 19 maart 2017

schoolproject:afval: Vies- en vuilland

Met heel onze kleuterschool werkten we aan een schoolproject: afval.

Er kwam op school een voorstelling van een prinses uit vies en vuilland die de kleuters liet kennis maken met het vele afval op onze wereld! Het is trouwens niet gezond , niet veilig , vies en vuil om tussen afval te leven. De kleuters konden een 50-tal min.  een toneel en film bekijken .
Het sprak hen enorm aan . Er stak ook een doe-moment in waarin de kleuters konden bewegen en verschillend afval sorteren in de juiste containers.

In de klas werkten we er 2 weken over.
° We hebben even stil gestaan bij al de soorten verpakkingen ......daar kunnen wij heel wat mee knutselen....Kijk maar eens naar de mooie resultaten. De kleuters kwamen met eigen ideeën: zo werden er grappige mannetjes gemaakt......de kleuters waren heel creatief.Dit was een magwerkje...
° Bij de wiskundige initiatie hadden we een lesje rond wegen.....Met een weegschaal leerden we de begrippen: zwaar en licht door verschillend afval te wegen.
°We hadden ook een leeruitstap naar de glascontainers in de omgeving van ons schooltje....heel leerrijk!
° Een heel mooie activiteit was ook een collage maken: zelf 4 containers knippen en kleven en het afgebeelde afval juist associëren.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten