dinsdag 3 december 2013

sinterklaas en zwarte piet!

Sinterklaas en zwarte piet!

Op het einde van de eerste trimester zijn er altijd gezellige tijden in de kleuterklas!
Het feest van sinterklaas en zwarte piet!
Wij kregen al vlug een telefoon van zwarte piet met de melding dat ze op bezoek zouden komen op vrijdag 29 november 2013!
Oei.....Hoe zullen ze dit jaar komen? Of zal alles in orde zijn met zwarte piet? Zal hij nog de weg vinden naar de knuffel?
Ja hoor! Ze kwamen dit jaar toe met de huifkar en mooie paarden! Wat was het fijn om hen weer te begroeten! We knutselden een mooie pietenkroon ( helemaal zelf geknipt en gekleefd)!
Sinterklaas had een verrassing voor heel de kleuterschool! We mochten per klas een ritje rond de wijk maken met de huifkar! Dit was reuze leuk en iedereen kwam zelfs tot rust bij het horen draven van de paarden...
Sint en zwarte piet brachten ook een bezoekje aan iedere kleuterklas! Dit vonden wij wel erg gezellig!.Zwarte piet had zelfs zin om in ons poppenhuis te spelen! En weet je....wij hebben heel wat fopsspeentjes in een mooi doosje gegeven aan de Sint......want wij zijn nu niet klein meer hé!
Met een aftelkalender tellen we nu af naar de verjaardag van Sinterklaas....dan mag hij cadeautjes uitdelen....
Hij beloofde ons om ook iets mee te brengen voor de klas.........wij zijn benieuwd!

In ons werkboekje kan je de verschillende werkjes bekijken....We hebben heel wat gewerkt, gezongen en naar mooie verhalen geluisterd!
Ons groot knutselwerk: een hangend zwarte pietje mag ook gezien worden, want heel wat technieken zitten erin verborgen: patroontjes nauwkeurig uitknippen en opkleven, een keukenrol versieren d.m.v een seriatie ( zelf stroken knippen en 2 kleuren afwisselen ), schilderen, prikken en stempelen! Achter in het buikje kan er nog snoepgoed in verstopt worden!

Ik wens iedereen een fijne sinterklaas periode toe samen met het gezin! 


















































Geen opmerkingen:

Een reactie posten