zaterdag 5 december 2020

Het thema: Sinterklaas en zwarte piet !!!!!

 Op het laatste van het jaar zijn er drukke tijden in de kleuterklas! 

Maar ook heel leuke en onvergetelijke momenten dat je als kind kan meemaken! 

We kregen bericht dat Sinterklaas en zwarte piet toch op bezoek konden komen in de Knuffel! De directeur kreeg een brief van de Sint! Alle juffen waren super gelukkig ....want de Sinterklaastijd is zo'n gezellig fijn kinderfeest!!!!

In die brief liet Sinterklaas wel weten dat de hoofdpiet ziek in bed lag met het stomme coronavirus!!!!Sinterklaas was wel heel bezorgd......Hij vond ook 4 belangrijke spullen niet terug!!!Zijn staf, zijn ring, de zak van zwarte piet en zijn belangrijk rood boek. Hij vroeg ons om die spullen te helpen zoeken....want de hoofdpiet was in de buurt van onze school geweest....Misschien was hij wel verstrooid ....Alle kleuters beloofden de Directeur om Sinterklaas te helpen.....Zo hebben wij met de 2 2de kleuterklassen op zoektocht gegaan om de ring terug te vinden.....Het was een grote zoektocht....en een moeilijke!!! Maar Daan van 2Ka heeft een gouden zakje zien hangen aan een boom waar nog herfstblaadjes aan hingen....En in het gouden kleine stoffen zakje zat de ring van Sinterklaas met de rode diamant!!!!!!

Geniet van de vele mooie sfeerbeelden!!!

Enkele belangrijke activiteiten in de kijker waren:

° telopdracht met een kleine ladder.....en een dobbelsteen. Wie kan het eerst op de hoogste trede stappen? Sinterklaas of zwarte piet. 

° Ons knutselwerk  : De kleuters hebben er zelfstandig heel veel werk aan gedaan!!!! Kijk maar eens op de foto's:    een zwarte piet zelf knippen en kleven!!!!! Super goed gelukt!!! Zo'n goeie oefening voor de fijne motoriek...  Hun knutselwerkjes zijn uniek!!!!

Om af te sluiten kan je meegenieten wat de kleuters kregen van Sinterklaas !!!! Het was super spannend en erg gezellig in de klas! 

Dank je wel Sinterklaas en zwarte piet voor het mooie speelgoed en het lekkere snoepgoed!





















































































2 opmerkingen:

  1. Lowie vond het super dat de sint was gekomen! Het ziet er daar iedere keer leuk uit in de klas!

    BeantwoordenVerwijderen