maandag 31 december 2018

een leuke gezellige en drukke tijd in ons klasje: kerstmis en nieuwjaar!!!!

Zoals ieder jaar is de kersttijd een gezellige , maar ook drukke tijd in ons klasje!

Dan denken we vooral aan het kerstverhaal met zijn kerststalletje, de hele belangrijke nieuwjaarsbrief en het zelfgemaakt kerstgeschenkje voor mama en papa.

Heel wat fijne en mooie geloofsmomentjes vonden een fijn plaatsje tijdens het ochtendritueel, in de onthaalhoek. We hadden een lichtkrans ( om af te tellen naar het feest van het grote licht....)
Heel wat kaarsjes mochten we aansteken. De kerstlichtjes bracht ons even tot rust tijdens de donkere dagen.....
Er werd een mooi kerstlied aangebracht ! Terwijl Juf op de blokfluit speelt konden de kleuters het lied zelfstandig meezingen. Wat was Juf. trots op haar kerstkoor!!!!!Het klonk zo mooi! Ook het kerstverhaal werd uitgebeeld met de hele klas. De kleuters vonden het fijn om toneel te spelen.

Het kerstgeschenkje ( zelfgemaakt met brooddeeg) was iets uniek en heel geslaagd! Het was helemaal nieuw om mee te knutselen en ik kan het jullie alleen maar aanbevelen om thuis ook eens aan te bieden. Het receptje geef ik hier mee.....
* 1 kop tarwebloem
* 1 kop zout
* 1 kop water   ( alles samen mengen tot een homogeen mengsel) Zo bekom je een deeg waarmee de kinderen spontaan kunnen mee boetseren)
Naargelang de dikte van figuren kan je het bakken in de oven ( 20 a 25 min op 180 gr.)

Hopelijk vonden jullie het mooi. Het is een kaartenhouder geworden. Fijne, lieve kaartjes die je gedurende het nieuwe jaar ontvangt kan je erop hangen …Tijdens .het hele nieuwe jaar kan je ervan genieten......Veel plezier ermee!!!!!

Hierbij sluit ik af door jullie allemaal een vreugdevol , mooi en gezond 2019 toe te wensen!!!!

Bedankt voor de vele mooie kaartjes die ik mocht ontvangen.

Geniet samen van mooie momenten samen met de familie

En hopelijk was de nieuwjaarsbrief een succes, maar ook een leuke verrassing!


vele groeten
Juf. Nathalie








































1 opmerking:

  1. Alec vertelde mij net dat hij Jozef was, terwijl we het net gemaakt foto-album van Lauren in haar 2de kleuterklas bij juf Nathalie doorbladerden :)

    BeantwoordenVerwijderen