woensdag 4 oktober 2017

Hoera! Onze handpop Lucas wordt 4 jaar op dinsdag 2 oktober 2017!

Gedurende een twee tal weken hebben we het thema: " feest vieren en jarig zijn" uitgewerkt in ons klasje!!!
Wat een leuk thema!!!!!
Er waren heel wat taalactiviteiten : het vertellen van leuke verhalen d.mv prentenboeken
° Rikki is jarig
° Een taart voor Beer
° Nijntje is jarig
Ook het poppenspel was een groot succes!!! kabouter pinnenmuts wou zo graag van de verjaardagstaart voor Liesje  smullen .....maar dat mocht toch niet . Tom zorgde voor een verrassing! Toch kon de kabouter het echt niet laten.....zijn gezicht zat vol slagroom .....Oei.....Nu had Tom geen lekkere mooie taart meer voor Liesje. Gelukkig was bakker Docus er tijdig bij en kon hij een nieuwe taart bakken! Tom wilde wel een grap uithalen ...: hij strooide zout over de taart die helemaal besmeurd was . En o jee......de kabouter vond het zo'n slechte smaak zodat hij nooit geen taart meer wil eten!!!   
We hebben ook enkele rijmwoordjes leren zoeken......
De knutselwerkjes waren een feesthoedje maken , dat later helemaal zal omgetoverd worden tot een verjaardagskroon! Ook de verjaardagskalender knutselen was super leuk. Iedere kleuter mocht een popje maken. Als er een vriendje van de klas jarig wordt dan krijgt dit vriendje een gouden kroontje.....zo kunnen we kijken op de kalender wie er nog jarig moet worden......

Als afsluiting hadden we het verjaardagsfeestje voor Lucas! We bakten samen lekkere suikerwafeltjes ....Mmmmmm.....wat rook het lekker in de klas en.....wat hebben ze gesmaakt!
Het receptje heb ik in hun werkboekje gestopt!

Het waren leuke belevingen in ons klasje!!!! geniet maar mee!


























3 opmerkingen: