zondag 4 december 2016

het thema van oma en opa!

Ieder jaar opnieuw is het weer fijn om te werken rond de grootouders. Kleuters vinden het dan ook fijn als er eens een oma of opa op bezoek komt in ons klasje.
Vele grootouders hebben een leuke hobby of hadden een beroep dat ze heel graag deden!
Zo deed ik een oproep naar grootouders toe , wie zich geroepen voelt, om eens een demonstratie te komen geven.

De oma van Free kwam ons tonen wat " kant klossen" inhoudt. Ja.....dit zien we niet iedere dag. Deze lieve oma doet dit echt met heel veel plezier. Zij was een sjaal aan het klossen.....zo super fijn en zo moeilijk.....Oma is daar al 21 jaar mee bezig...Dit vraagt heel veel geduld....Daar mag de oma van Free wel heel trots op zijn....want zo'n naaiwerken zijn echt uniek. Wij kennen het haken, naaien en breien wel ....maar kant klossen was wel iets speciaals om naar te kijken! Dank je wel , lieve oma om wat tijd vrij te maken ..... en ons jouw speciale hobby te laten zien.


Wij vonden het fijn om naar de grootouders van Ruben te kijken. Want wisten jullie dat zij heel graag dansen!!!!!  Wel 7u per week!  Countrydansen, salsa - dansen en salondansen. Ze kwamen samen een demonstratie geven en we mochten zelfs een danspasje nadoen....Wat hebben wij er allemaal van genoten.....Dank je wel lieve oma en opa om dit met ons samen te delen.
Wij wensen jullie alvast veel plezier samen in het dansen! En blijf er vooral van genieten.

De oma van Fran is al 40 jaar kapster. Nu werkt ze nog aan huis. Oma was zo lief om te tonen wat het beroep van een kapster wel inhoudt! Enkele kleuters mochten  op de kappersstoel zitten zodat oma aan het haar kon werken. Er werd gewerkt met krulspelden, verschillende haarborstels, kammen en een haardroger.....Wat leuk! Wij wensen oma nog veel succes als kapster. Dank je wel voor je bezoek.

Ter gelegenheid van de grootouderweek knutselden we wenskaarten! We leerden ook een versje! Ik hoop dat de grootouders het fijn vonden. Het grootouder feest was alvast een groot succes. De kleuters demonstreerden een leuk dansje op sinterklaasmuziek.....en ja we kregen bezoek van sinterklaas en zwarte piet en ....dat was super leuk!






































Geen opmerkingen:

Een reactie posten